Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Pui cu salvie si sos cu lamaie

Ingrediente:

– 300 g piept de pui dezosat

– coaja si sucul de la 1 lamaie

– 3 catei de usturoi, maruntiti

– 30 g unt

– 1  legatura patrungel tocat

– 2 linguri ulei de masline

– 4 frunze de salvie proaspata

– sare, piper

– 4 cuiburi paste tagliatelle

Preparare:

Condimentam pieptul de pui cu sare si piper pe fiecare parte, apoi il prajim intr-o tigaie cu ulei si unt topit. Cand este frumos rumenit, il scoatem si-l lasam deoparte.

In aceeasi tigaie punem usturoiul maruntit cu doua linguri de apa si coaja rasa de lamaie. Amestecam cu o spatula de lemn si lasam sa fiarba putin, adaugand sucul de la lamaie (am optat sa pun sucul de la o jumatate de lamaie) si patrunjelul tocat. Pastele tagliatelle se pun in tigaie lasam cateva minute pe foc pana se imbina aromele iar sosul si pastele sunt un intreg.

Ca si garnitura am ales paste tgliatele. Punem pastele in mijlocul farfuriei, pieptul de pui si sosul se aseaza deasupra iar ca nota finala si pentru o aroma intensa adaugam frunzele proaspete de salvie.

Aceasta rețetă face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Mărțișor”

0

Lasă un comentariu

informatie

Această înregistrare a fost postată la 27 martie 2012 de în Retete culinare şi etichetată , , .
Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

martie 2012
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031