Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Pere glasate cu vin si mirodenii

O reteta pe care mi-am dorit sa o pregatesc de ani de zile. Sunt fericita ca a sosit momentul. Este un desert clasic, poate banal de simplu dar foarte complex ca aroma. Aromele mirodeniilor, bughetul vinului si dulceata perelor se imbina intrun potpuriu extraordinar de reusit.

Ingrediente:

– 3 pere

– 500 ml vin rosu demi dulce

– 100 ml apa

– 100 g zahar brun

– coaja confiata de portocala

– sucul de la 1 lamaie

– 3 cuisoare

– 2 bucati de anason stelat

– 1 pastaie de vanilie

–  1 baton scortisoara, rupt in bucati

Preparare:

Punem vinul sa fiarba impreuna cu zaharul, mirodeniile, pastaia de vanilie taiata pe mijloc (pentru a-si elibera parfumul) si coaja confiata de portocala. Intre timp, curatam perele de coaja si cu multa gingasie le mangaiem cu sucul de la o jumatate de lamaie, ca sa nu oxideze.

Cand vinul incepe sa fiarba, punem perele si le lasam la foc domol pret de 20- 30 minute, pana cand sunt usor moi. Atentie, perele trebuie sa fie acoperite de vin. Le putem intepa cu o scobitoare pentru a verifica daca s-au fiert. Cand sunt gata le scoatem pe un platou.

Din vin facem o reductie, de fapt il lasam sa mai fiarba pana scade si se transforma in sos. Apoi il turnam intrun bol.

Inainte de servire, pentru intensificarea aromelor, tinem platoul la rece pentru aproximativ o jumatate de ora. Optional se poate decora cu doua frunze de busuioc proaspat dar eu din pacate, nu am gasit.

Aceasta rețetă face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Mărțișor”

0

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 27 Martie 2012 by in Retete culinare and tagged , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Martie 2012
L M M M V S D
    Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat asta: