Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Trufe de ciocolata cu vin rosu

Trufe de ciocolata amaruie cu Merlot 014

Trufele de ciocolata cu vin rosu combina puterea vinului rosu demisec cu aroma puternica a ciocolatei amaruie. Trufele nu sunt dificil de realizat dar acestea au un gust complex datorita combinatiei dintre cacao si vin.  Ingrediente pentru circa 30 de buc:

– 225 g ciocolata neagra de buna calitate (min 60% continut cacao)

– 120 ml vin rosu (eu am folosit Melot)

– 20 g unt

– cacao pentru pudrat

Puneti intr-un bol ciocolata taiata bucatele mici si untul. Lasati deoparte. Intr-o craticioara aduceti vinul la punctul de fierbere, stingeti focul si turnati-l peste ciocolata. Asteptati 5 minute sa se topeasca ciocolata, apoi amestecati cu o spatula pana ciocolata este topita si compozitia arata matasos, stralucitor si neted.

Asteptati pana compozitia ajunge la temperatura camerei apoi puneti bolul cu ciocolata la frigider pana se intereste si se pot forma bile.

Intr-o farfurie punem pudra de cacao, scoatem de la rece ciocolata si cu o lingurita formam trufe pe care le dam la rece pentru 15-20 de min iar abia apoi le rostogolim prin pudra de cacao.

Nota: Daca ciocolata este prea tare si nu se poate modela, o lasam 15-20 de min la temperatura camerei. Pentru a le da forma rotunda, luati cu  lingurita  o bucatica de compozitie si cu palmele o rotim pana arata ca o sfera.

Se pastreaza in cutie inchisa la temperatura camerei pentru o saptamana iar la frigider 2-3 saptamani.

Trufe de ciocolata amaruie cu Merlot 001

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 29 Ianuarie 2014 by in Ciocolata and tagged , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Ianuarie 2014
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
%d blogeri au apreciat asta: