Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Celli ripieni sau cornulete italiene

Imi plac aceste cornulete din mai multe motive. Sunt fragede dar usor crocante in acelasi timp, nu sunt foarte dulci, umplutura iti lasa loc sa o faci cu ceea ce-ti place sau ai prin camara, sunt gustoase iar aluatul usor de lucrat.

Celli Ripieni sau cornulete cu vin, migdale si gem 003Ingrediente aluat:

– 500 g faina alba

– 140 g ulei de masline (sa nu fie extravirgin pentru ca are gust intens) sau untura de rata ( eu asta am avut in casa, asta am folosit)

– 140 g vin alb

– 2 linguri zahar pudra

– 1/2 lingurita cafea cu praf de copt

– un praf de sare

Ingrediente umplutura:

– 280 g magiun de prune

– 150 g migdale macinate

– 15 g coaja de portocala confiata (bucatele).

Incalzim cuptorul la 180 grade C. Pentru aluat, amestecam toate ingredientele intr-un bol si framantam pana obtinem un aluat elastic. Atentie sa nu-l framantati in exces. Il acoperiti cu folie alimentara si-l lasati 20 de minute la temperatura camerei.

Acum pregatiti umplutura. Intr-un castron amestecati toate ingredientele si dati deoparte. Intindeti o foaie de aluat destul de subtire si taiati cercuri de cca 10 cm dimensiune. Puneti umplutura pe mijloc si formati o semiluna si presati bine marginile sa nu curga umplutura cand se vor coace. Cele doua capete se lipesc unul peste altul. Presati bine marginile sa nu curga umplutura cand se vor coace.

Se coc in cuptorul preincalzit cca 10 minute sau pana devin usor maronii pe margini. Le pudrati cu zahar pudra abia dupa ce sunt reci.

Celli Ripieni sau cornulete cu vin, migdale si gem 006

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 8 Noiembrie 2013 by in Cookies and tagged , , , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Noiembrie 2013
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
%d blogeri au apreciat asta: