Multa vreme am trait cu ideea ca pentru a gati o mancare buna ai nevoie de multe ingrediente. Dar sa stiti ca m-am inselat. Din 5 ciuperci si alte cateva ingrediente am facut o supa si o salata. Ingredientul vedeta este ciuperca.
Pentru supa avem nevoie de 5 jumatati de ciuperca champignon (partea cu piciorusul), o ceapa, 2 catei de usturoi, 50 g orez, 700 ml apa fierbinte, putin cimbru, 1 lingurita de legume uscate.
Ceapa se caleste in putin ulei, punem legumele uscate, usturoiul curatat si ciupercile rupte bucatele. Adaugam apa fierbinte, orezul si lasam sa fiarba 20 de minute. Mixam cu un blender. Servim cu smantana.
Pentru salata de ciuperci avem nevoie de palariutele celor 5 ciupercute, 1/2 jumatate mar, putin miez de nuca, patrunjel verde, ulei de masline, branza (optional), otet balsamic.
Palariile ciupercilor se prajesc intr-o tigaie la foc iute.Taiem bastonase jumatatea de mar pe care le amestecam cu patrunjel verde tocat si nuca maruntita. Asezonam cu sare, piper, otet balsamic si ulei de masline. Presaram branza deasupra (optional).
Cu aceasta postare particip la proiectul „Dulce Romanie” sustinut in aceasta luna de blogul http://catkitchen.wordpress.com/category/proiectul-dulce-romanie/.
Multumesc frumos !!! 😉
Cu mare placere! A fost o bucurie sa pregatesc aceste doua feluri.
Ma bucur sa aud asta !!! 😉
Pingback: Dulce Romanie – Parada lunii aprilie | Cat's kitchen