Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Biscuiti cu ovaz, quinoa si cascaval (Oat, quinoa & gouda crackers)

Biscuiti cu ovaz, quinoa si cascaval (Oat &quinoa gouda crackers 006

Astazi va prezint o reteta de biscuiti simpla, fara zahar si foarte buna, de altfel. Pentru acesti biscuiti va recomand sa folositi un cascaval mai puternic la gust dar daca nu aveti folositi si un cascaval comun, sa zic asa. Am facut o portie doar din care am obtinut 20 de biscuiti. Cu siguranta data urmatoare voi face cantitate dubla de aluat. Merita si daca nu ma credeti puteti sa-i faceti si voi. Mi-aduc aminte de gustul pogacilor…

Ingrediente:

– 25 g fulgi de ovaz

– 25 g quinoa expandat

– 60 ml lapte

– 150 g faina

– 1/2 lingurita praf de copt

– 100 g cascaval ras

– 1 ou batut

– 30 g unt

– 1 galbenus pentru uns deasupra

Metoda preparare:

1) Intr-un bol amestecam fulgii de ovaz, quinoa si laptele. Lasam deoparte 10 min. sa se inmoaie.

2) In alt bol amestecam faina, praful de copt, untul taiat cubulete si amestecam cu mana pana compozitia arata ca nisipul. Adaugam cascavalul, oul si amestecul de ovaz, quinoa si lapte. Framantam pana arata ca un aluat.

3) Scoatem aluatul din bol si infasurat in folie alimentara il lasam la frigider pentru 1 ora.

4) Incalzim cuptorul la 180 grade C si tapetam o tava cu hartie de copt.

5) Pe blatul usor infainat, intindem o foaie de cca 1 cm grosime, taiem ce forma dorim si le asezam in tava. Ungem biscuitii cu ou batut si coacem 15 min sau pana devin aurii.

Din cantitatile mentionate a rezultat 400 g aluat si 20 de biscuiti.

Inainte de copt:

Image

O portie si pentru voi:

Image

Sursa:http://www.ledelicieux.com/2011/08/10/orange-hummus-and-oat-quinoa-cheddar-crackers/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 24 Ianuarie 2013 by in Cookies and tagged , , , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Ianuarie 2013
L M M M V S D
« Dec   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat asta: