Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Biscuiti cu salvie, nuca si cascaval

Crackers cu salvie, cascaval si nuci 001Acesti biscuiti sunt potriviti pentru masa festiva, ca aperitiv. Inainte de a scrie reteta vreau sa va multumesc ca ati fost alaturi de mine in acest an si va astept cu drag si in anul care vine. Pentru mine a fost un an dificil, cu multe evenimente neplacute dar asa cum am invatat in ultimii ani, puterea si vointa de a depasi toate obstacolele, este doar in noi.

Intai de toate va doresc un an frumos, un asa cum vi-l doriti fiecare dintre voi. Sa fiti sanatosi, sa-i aveti aproape de voi pe cei dragi si sa aveti parte de liniste sufleteasca!

Ingrediente:

– 100 g unt la temperatura camerei

– 200 g cascaval ras (pe razatoarea fina)

– 160 g faina integrala

– 2 oua batute usor

– 2 g sare

– 60 g nuca maruntita

– 1 lingurita praf de copt

– 1 1/2 lingurita salvie uscata

Metoda preparare:

Intr-un bol amestecam untul cu faina cu untul, adaugam cascavalul, ouale, praful de copt, sarea, salvia si nuca. Amestecam pana se leaga compozitia dupa care pe masa infainata formam doua batoane pe care le infasuram in folie alimentara si lasam la frigider pentru cca. 1 ora.

Incalzim cuptorul la 160 grade C. Scoatem rulourile de la frigider si cu un cutit ascutit taiem felii de aproximativ 1 cm grosime. Le asezam in tava si coacem pentru 10 minute sau pana cand se rumenesc usor. Se lasa la racit pe un gratar de sarma.

Crackers cu salvie, cascaval si nuci 002

O alta varianta ar fi inlocuirea salviei cu rozmarin proaspat. Ca o sugestie de aperitiv, pe fiecare biscuite se poate aseza o felie de branza de capra si deasupra o felie subtire de castravete.

Sa ne auzim cu bine in 2013! LA MULTI ANI!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 30 Decembrie 2012 by in Retete culinare and tagged , , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Decembrie 2012
L M M M V S D
« Oct   Ian »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d blogeri au apreciat asta: