Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Tarta cu nuci (Tarte aux noix du Perigord)

Asa cum stiti deja, mie imi plac foarte mult tartele, imi place gastronomia franceza chiar daca momentan citesc si urmaresc documentare despre Franta. Imi place toamna, cand este placut afara si frunzele colorate se astern pe jos ca un covor, imi place sunetul care se aude atunci cand vantul sufla frunzele uscate si pentru ca-mi plac toate astea, am decis sa fac o tarta, tarta de toamna.

Tarta cu care voi participa la concursul organizat de Teo si Afaf, se numeste tarta cu nuci sau cum ar spune francezii: Tarte aux noix du Perigord. Pentru retete delicioase si sfaturi utile, pe Teo o gasiti la www.teoskitchen.ro iar daca aveti nevoie de condimente sau mirodenii gasiti la www.afaf.ro

Ingrediente pate sucree (aluat dulce):

– 250 g faina

– 100 g unt

– 100 g zahar pudra

– 1 ou

– 1 praf de sare

Ingrediente compozitie:

– 200 g miez de nuca, taiat in bucati

– 2 oua

– 140 g zahar tos

– 140 ml smantana pentru frisca

– 140 ml lapte

– 2 linguri cu faina

– un praf de scortisoara

– 2 seminte zdrobite de anason stelat

– 3 cuisoare

Metoda preparare pate sucree:

Intr-un bol omogenizam untul cu zaharul, adaugam oul batut, praful de sare si framantam pana se leaga compozitia. Atentie, sa nu framantati prea mult fiindca dupa ce se coace aluatul nu va mai fi fraged si sfaramicios ci devine elastic si nu ne dorim asta. Formam o bila pe care o infasuram in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.

Incalzim cuptorul la 180 grade C. Scoatem aluatul de la rece si pe masa de lucru usor infainata, intindem usor aluatul. Il punem intr-o forma de tarta cu diametrul de 28 cm, unsa cu putin unt si pudrata cu faina. Il intindem cu mana pe margini si-l acoperim cu foaie de copt. Peste foaia de copt am pus boabe de fasole. Pre -coacem 15 minute. Scoatem de la cuptor, lasam la racit si indepartam foaia de copt cu fasolea si ne-apucam sa pregatim compozitia.

Intr-un bol batem cele doua oua cu zaharul si faina, adaugam smantana pentru frisca, laptele, scortisoara si semintele de la anasonul stelat. Adaugam nucile tocate si turnam umplutura peste aluatul de tarta.

Coacem la cuptorul preincalzit, la temperatura de 150 grade C pentru 25-35 de minute. La jumatatea timpului de coacere, infigeti in tarta cele 3 cuisoare. Cand este rumena deasupra se scoate si se lasa la racit in forma. Nu uitati sa scoateti cuisoarele atunci cand serviti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 4 Octombrie 2012 by in Tarte dulci si sarate and tagged , , , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Octombrie 2012
L M M M V S D
« Sep   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
%d blogeri au apreciat asta: