Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Tarta cu lamaie

Timpul ma preseaza foarte tare fiindca peste cateva ore plec la mare dar inainte ma simteam datoare fata de voi, cei care imi cititi blogul. Asa cum am promis in urma cu doua saptamani, a sosit momentul sa scriu retetele.

Pentru tarta cu lamaie avem nevoie de urmatoarele:

Ingrediente blat:

– 250 g faina

– 125 g unt rece de la frigider, taiat in cubulete

– 1 ou

– 125 g zahar pudra

– 1 praf de sare

– 2 linguri apa rece

Intr-un bol amestecam faina cu untul pana obtinem o compozitie asemanatoare cu nisipul. Punem zaharul pudra, oul batut, apa si putina sare. Framantam repede pana se leaga compozitia si formam o bila. O infasuram in folie alimentara si dam la rece pentru 30 de minute. Dupa ce a trecut jumatatea de ora, scoatem aluatul si pe masa usor pudrata cu faina intindem o foaie rotunda. Pregatim tava pentru tarta, eu am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 25 cm, o ungem cu unt, si punem aluatul in tava astfel incat sa acopere fundul tavii dar si sa obtinem o margine nu foarte inalta. Intepam aluatul cu furculita si coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 25-30 minute sau pana cand aluatul devine usor maroniu.

Lasam sa se raceasca pana pregatim umplutura.

Ingrediente umplutura:

– 3 oua

– sucul de la 2 lamai sau 50 ml

– coaja rasa de la cele doua lamai

– 50 ml suc de portocala si coaja rasa

– 1 lingura de faina (25 grame)

– 100 ml frisca lichida (smantana pt frisca 30% grasime)

– 125 gr zahar

– zmeura, afine pentru decor (optional)

Intr-un bol amestecam zaharul, coaja rasa de lamaie si portocala, faina si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam ouale unul cate unul si amestecam pana compozitia devine fina. Turnam sucul de portocala si lamaie si amestecam cu o lingura dar nu mai mult de 10 ori. La final pune frisca lichida si mai amestecam putin.

Compozitia o turnam peste aluatul de tarta racit si dam la cuptor aproximativ 20-25 minute, la 170 grade C sau pana cand pe margini este inchegata iar in mijloc tarta tremura usor. Lasam la racit la temperatura camerei iar cand este rece complet o pastram la frigider.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 29 Iulie 2012 by in Tarte dulci si sarate and tagged , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Iulie 2012
L M M M V S D
« Iun   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat asta: