Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Chec cu banane, quinoa si mar

Este o reteta pe care am facut-o cu ceva timp in urma si acum a venit momentul sa o impart cu voi. Reteta aceasta merge pe principiul rapid, simplu si bun. De la bun inceput vreau sa va spun ca nu este un desert foarte dulce, este dens iar aroma nucilor, ciocolatei si bananelor impreuna cu marul se impletesc de minune.

Ingrediente pentru o tava de chec sunt:

– 2 oua

– 100 g zahar

– 100  g faina alba

– 80 g faina integrala

– 30 g  quinoa expandat

– 60 g ciocolata

– 80 g unt topit si racit

– 1 lingurita cafea de praf de copt

– 1/2 lingurita cafea de bicarbonat

– 1/2 lingurita cafea de scortisoara

– 2 banane zdrobite

– 1 mar curatat de coaja si cotor

– 100 g nuca maruntita

Preparare:

1. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem otava de chec cu unt si o pudram cu faina.

2. Intr-un bol amestecam fainurile cu quinoa, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Lasam deoparte.

3. In alt bol batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma, adaugam untul si amestecam.

4. Cu o spatula incorporam bananele zdrobite si marul taiat cubulete.

5. Compozitia o turnam peste faina, adaugand treptat ciocolata si nucile. Amestecam lejer pana se omogenizeaza. Deasupra putem presata felii de migdale.

6. Punem compozitia in tava pregatita pentru copt si coacem aproximatim 30-35 minute sau pana cand o scobitoare infipta in centrul prajiturii, este uscata.

Sursa: http://www.latartinegourmande.com/2009/09/25/quinoa-banana-bread/

2 comments on “Chec cu banane, quinoa si mar

  1. Diana cucean
    27 Februarie 2013

    cum arata quinoa expandat? e diferit de quinoa boabe? daca

    • ana
      1 Martie 2013

      Buna Diana,

      arata la fel ca si quinoa crud numai ca nu mai trebuie gatit, se poate consuma ca atare.Il gasesti in magazinele naturiste, in punga de 100 grame, sub denumirea de „Quinoa expandat” (firma Sanovita) la pretul de 7 lei. Eu il folosesc si la cerealele baietelului meu pentru un plus de vitamine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 6 Iulie 2012 by in Briose and tagged , , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Iulie 2012
L M M M V S D
« Iun   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat asta: