Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Tarta rustica cu ceapa si branza

Stati pe-aproape fiindca eu am intrat in perioada tartelor, fie ele dulci sau sarate, tartele ma incanta. Pe langa faptul ca sunt relativ usor de pregatit, nu au nevoie de foarte multe ingrediente sunt si delicioase. Sunt bune reci sau calde, sunt usor de impachetat pentru pachetelul de la servici si te salveaza atunci cand vrei o cina usoara. Ieri am pregatit o tarta rustica cu ceapa iar azi va impartasesc reteta🙂

Cantitatile de mai jos sunt pt. o tava de dimeniunea de 35 cm lungime x 25 cm latime).

Ingrediente aluat:

– 450 g faina alba

– 50 g unt la temperatura camerei

– 2 oua batute usor

– 180 ml apa

– 1 lingurita sare

– 2 lingurite de drojdie granule, uscata

Intr-un bol punem toate ingredientele pentru aluat si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Framantatul dureaza aproximativ 5 minute. Acoperim bolul cu un stergar si lasam deoparte pana pregatim compozitia.

Ingrediente umplutura:

600 g ceapa alba, curatata si taiata julien

– 280 ml smantana lichida pentru gatit (eu folosesc Milli, cutie de 1 l cu 30% grasime)

– 3 oua usor batute

– 200 g cas dulce de vaca (sau cascaval)

– 1 lingura de busuioc maruntit

– sare si piper

Ceapa curatata si taiata julien se caleste intr-o tigaie pana se inmoaie si capata o culoare mai inchisa. Lasam deoparte sa se racesca. In alt bol batem usor ouale, punem branza, frisca lichida, busuiocul, condimentam cu sare si piper si la final ceapa rece. Amestecam pana se omogenizeaza.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C si tapetam tava cu aluatul de tarta. Turnam compozitia pentru umplutura si dam la cuptor pentru 30 – 35 minute sau pana cand umplutura este usor ferma la atingere iar baza este aurie.

Merge de minune cu o salata sau cu o bere rece.



Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 30 Mai 2012 by in Retete culinare and tagged , , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Mai 2012
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat asta: