Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Tarta cu cirese

Fiindca a sosit sezonul cireselor, m-am gandit ca o tarta ar fi minunata. Pentru pregatirea ei avem nevoie de 500 g cirese si optional, 200 g capsuni. Eu am pus si capsuni si pot sa va spun ca a innobilat gustul tartei. Pentru o tarta, de 8 portii, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

1) Pate sablee (aluatul de tarta):

– 250 g faina

– 125 g unt rece

– 1 ou

– 80 g zahar tos

– 40 migdale macinate

– sare cat cuprinzi intre doua degete

Intr-un bol amestecam faina cu untul taiat bucatele pana compozitia devine ca nisipul si bucatile de unt sunt acoperite de faina in totalitate. Adaugam sarea, zaharul, migdalele macinate si oul batut usor in prealabil. Framantam pana se omogenizeaza. Dam forma unei bile pe care o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigider pana pregatim umplutura tartei.

2) Fructele spalate si curatate de samburi (acolo unde este cazul) le amestecam cu 6 frunze de menta (sau mai putine daca nu va place gustul), 4 linguri de zahar si 1 lingura amidon alimentar. Le punem intr-o cratita pe foc si amestecam pana sucul rezultat se ingroasa. Lasam deoparte la racit.

3) Forma pentru tarta trebuie unsa cu unt. Intindem aluatul de tarta si il intepam din loc in loc cu furculita pentru a nu creste foarte mult la cuptor. Incalzim cuptorul la 180 grade C si lasam aluatul de tarta aproximativ 15 minute sau pana cand devine usor maroniu.

Scoatem tava si turnam compozitia de fructe. Daca va ramane aluat puteti sa-i faceti un grilaj sau ce model va place si o mai coacem pret de 30 de minute sau pana tarta este coapta.Eu am servit tarta cu iaurt natural.

Ca un pont, va spun sa puneti tava de tarta pe o alta tava de cuptor pentru ca riscati sa curga din sucul de fructe. Asa ramane cuptorul curat.

4 comments on “Tarta cu cirese

  1. iulian
    29 Mai 2012

    Arata super bine tarta…felicitari !

    Si eu fac de multe ori aluat de tarta / quiche si le umplu cu ce avem la indemana in gradina iar cele dulci cu gemuri de anu’ trecut🙂

    • ana
      29 Mai 2012

      Multumesc pentru apreciere. Dintre toate tartele facute pana acum de departe preferata mea este cea cu ceapa. Incerc ca in cursul zilei de azi sa postez reteta. E banal de simpla dar gustul este extraordinar. Imi place sa pregatesc tarte fiindca sunt versatile si iti lasa mana libera la orice compozitie doresti🙂

  2. iulian
    30 Mai 2012

    Da…eu cand nu sunt dulci, deobicei le umplu cu diferite legume verzi…spanac, ceapa, usturoi, salata verde + branza, oua, smantana si chiar cartofi🙂

    • ana
      30 Mai 2012

      Ce bune trebuie sa fie cu legume din gradina proprie, hmmm…numai ca din gradina mea de pe balcon pot culege doar menta, cimbru, chives, patrunjel, busuioc si poate cu putin noroc voi avea si cateva rosii🙂
      Daca ai adus vorba de ceapa, chiar azi voi posta tarta rustica cu ceapa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 28 Mai 2012 by in Retete culinare and tagged , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Mai 2012
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat asta: