Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Fursecuri cu ovaz si nuca

Aseara baietelul meu m-a rugat sa-i fac cookies. Din toate retetele pe care le stiu, am hotarat sa pregatesc fursecuri cu ovaz, ciocolata, nuca si merisoare. Un titlu lung dar niste fursecuri delicioase si foarte usor de pregatit.

Din cantitatile de mai jos mi-au iesit 28 de bucati.

Ingrediente:

– 125 g faina alba

– 50 g faina integrala

– 1 lingurita praf de copt

– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

– un praf de sare

– 140 g fulgi de ovaz

– 100 g nuca taiata marunt (eu am pus 50 g caju si 50 g nuca)

– 100 g merisoare (dar se pot inlocui cu stafide)

– 100 g ciocolata neagra(fara crema)

– 150 g unt, tinut la temperatura camerei

– 150 g zahar

– 1 ou

Preparare:

1. Intr-un bol amestecam faina +praful de copt+bicarbonatul+sarea. Lasam deoparte.

2. In alt bol amestecam nuca maruntita + ciocolata taiata bucatele+merisoarele+fulgii de ovaz.

3. In al 3-lea bol mixam untul cu zaharul pana devine spuma si zaharul nu se mai simte intre dinti iar apoi adaugam oul si mixam pana se incorporeaza.

Cu o spatula incorcoporam faina, praful de copt, bicarbonatul si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. La final adaugam si amestecul de nuca, ciocolata, merisoare si fulgii de ovaz. Cu grija amestecam lejer pana se incorporeaza. Nu trebuie amestecat foarte mult.

Pana se incalzeste cuptorul la 180 grade C lasam aluatul la frigider. Tapetam cu foaie de copt o tava si cu mana umeda facem bilute pe care le aplatizam cu o furculita. Lasati destul de mult loc intre fursecuri fiindca la cuptor isi vor dubla dimensiunea.

Coacem in jur de 10 minute pana fursecurile sunt aurii si atinse in partea din mijloc sunt inca usor moi. Nu va faceti griji ca sunt necoapte fiindca pana se racesc se mai coc. Cat se coace o tava de fursecuri, aluatul poate fi tinut la frigider.

Le lasam la racit pe un gratar de sarma. Se pastreaza intro cutie inchisa ermetic, in jur de o saptamana la temperatura camerei. Daca rezista tentatiei, ele sau noi!🙂

2 comments on “Fursecuri cu ovaz si nuca

  1. andreea-elena
    16 Mai 2012

    am sa salvez reteta, pentru ca imi plac fursecurile cu ovaz, iar ale tale imi fac cu ochiul😀

    • ana
      16 Mai 2012

      Bine ai venit pe blogul meu! Te asigur ca sunt delicioase iar ovazul parca se topeste in compozitie. Te astept si pe viitor.
      Cu drag,
      Ana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 11 Mai 2012 by in Cookies and tagged , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Mai 2012
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat asta: