Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Trufe Raffaelo raw

Din ingredientele de mai jos vom obtine aproximativ 50 de trufe delicioase. Daca doriti mai putine, va rog sa injumatatiti cantitatile. Asadar, sa trecem la treaba.

Ingrediente:

–  140 g caju nesarat si hidratat 4 ore

–  12 curmale fara samburi, hidratate 2 ore

–  1 lingura miere (optional)

–  50 g unt de cocos, topit putin la baie de abur

–  60 g nuca de cocos + extra pentru decorat

– Cacao pentru decorat (optional)

Preparare:

Nucile caju le-am tinut in apa rece pret de vreo 4 ore dupa care le-am pus in tava si le-am tinut in cuptorul incalzit la 40 grade C pentru 3 ore, la deshidratat, atat cat a fost nevoie sa se usuce dar sa nu se prajeasca.

  1. Curmalele se curata de samburi si se hidrateaza pentru doua ore.

Este nevoie sa hidratam nucile si fructele pentru a active enzimele din ele si sa le putem digera mai usor.

2. Curmalele se curata de samburi si se hidrateaza aproximativ 2 ore.

  1. Nucile caju le punem intrun robot de bucatarie si le mixam pana devin foarte fine, adaugam curmalele (scurse de apa), untul de cocos topit, nuca de cocos. Mixam pana devine o masa omogena si lipicioasa. Atunci cand din compozitie poti forma o bila, fara sa se imprastie, inseamna ca pasta este gata.

Asa arata compozitia inainte de modelare:

  1. Cu mainile unse cu ulei de cocos, formam bilut, pe care le tavalim prin fulgi de cocos simplu sau amestecat cu cacao.
  2. Le pastram la frigider pentru minim 3 ore iar apoi le servim. Se pastreaza la rece pentru 3-4 zile. La noi nu au rezistat atat si fara lipsa de modestie, va spun ca sunt mai bune decat originalul Raffaelo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 20 Aprilie 2012 by in Deserturi raw and tagged .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Aprilie 2012
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
%d blogeri au apreciat asta: