Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Tort cu dovlecel si lamaie

Acest tort se potriveste de minune cu o zi torida de vara. Este racaros, proaspat si cremos.

Ingrediente:

Pentru blat (doua bucati):

200 g de unt, foarte moale

2 lamai (daca este posibil bio)

200 g zahar brun fin

2 dovlecei rasi pe razatoarea mare (aproximativ 300 g)

1 lingurita seminte de mac

1 plic zahar vanilat (8 g)

100 g faina integrala

100 g faina integrala

2 lingurite praf de copt

Pt. crema;

85 g zahar pudra

250 g crema de branza (eu am folosit Natur Creamy Quark de la Exquisa)

Metoda:

1. Se rade coaja lamailor si sucul il stoarcem intr-un bol. Untul se amesteca cu zaharul pentru cca. 5 minute, adaugam ouale, dovleceii rasi (dar nu storsi de apa), macul, vanilia si coaja de la cele doua lamai.Amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga amestecand o lingura suc de lamaie, toata faina si praful de copt.

Am pus compozitia in doua tavi de chec unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius si coacem aproximativ 25 minute. Blatul trebuie sa fie auriu si moale in mijloc dar sa nu se lipeasca la proba scobitorii.

Dupa ce s-au copt scoatem din cuptor si lasam 15 min la racit in tava. Apoi le rasturnam pe un gratar de sarma si lasam sa se raceasca complet.

2. Pentru crema amestecam cu un tel  25 g din zaharul pudra cu doua linguri suc de lamaie. Adaugam si restul de zahar pudra iar apoi punem branza (quark-ul in cazul meu, este un tip de branza dulce foarte cremos si delicat). Se amesteca pana obtinem o crema omogena.

3. Pentru ansamblare, insiropam blaturile cu 2 lingurite suc de lamaie (pe fiecare blat), asezam jumatate din crema pe primul blat. Punem peste crema cel de-al doilea blat si pe post de glazura restul de crema. Pentru decor presaram seminte de mac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 23 Martie 2012 by in Retete culinare and tagged , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Martie 2012
L M M M V S D
    Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat asta: