Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Scones cu fragute

Se spune ca aceste minunate scones au ca origine Scotia dar le gasim in Marea Britanie, America, Australia si Noua Zeelanda. Unele scones sunt rotunde, altele sunt hexagonale, altele in forma de triunghi. Sunt pufoase cu o textura aerata si foarte versatile pentru ca iti poti lasa imaginatia sa lucreze intr-o multime de combinatii. Pot  fi dulci (cu fructe sau ciocolata),  sarate (cu bacon, branza mucegai) sau cu verdeturi ca tot vine primavara. Azi am ales scones cu fragute.

Ingrediente:

– 300 g faina alba

– 3 lingurite rase de praf de copt

– 1/2 lingurita sare

– 70 gr unt (sa fie rece, de la frigider)

– 1 ou

– 50 g zahar

– 100 ml smantana pentru gatit ( 30% grasime, eu am folosit La Dorna)

– 50 gr fragute uscate

Portii:

22 bucati cu diametrul de cca 4 cm.

Preparare:

Se prepara in doua etape. Avem partea uscata si partea umeda.

Partea uscata:

Fragutele se pun la hidratat intr-un castron pentru 10 min apoi cu o sita le scurgem si lasam deoparte. Faina cu praful de copt si sarea se amesteca intr-un bol. Am scos untul de la frigider si l-am taiat cubulete, apoi l-am amestecat cu faina pana cand fiecare cub de unt a fost acoperit foarte bine cu faina.

Partea umeda:

In alt bol batem oul cu zaharul si adaugam iaurtul si smantana.

Acum e momentul ca partea umeda sa o turnam peste amestecul de faina si unt, amestecam leger si adaugam fragutele. Se framanta putin pana devine un aluat numai bun de intins. In aceasta faza  l-am infasurat in folie alimentara si l-am pus la frigider pentru 15 minute pentru fragezire.

Se intinde pe o suprafata presarata cu faina.  Foaia trebuie sa aiba aproximativ 3 cm pentru ca aluatul sa cresca frumos si ca la servire sa le putem desface in jumatate.

Se taie rotunde de marimea unei guri de pahar.Se pun in tava pe o foaie de copt si se coc la 210 grade pentru circa 15 minute.

Se pun in tava pe o foaie de copt si se coc la 210 grade pentru circa 15 minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 7 Martie 2012 by in Briose and tagged , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Martie 2012
L M M M V S D
    Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat asta: