Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Cookies cu ciocolata si nuca

Acesti minunati biscuiti americani sunt foarte potriviti de rontait la o cafea, ceai sau chiar fara nimic langa ei. Este o reteta foarte usor de realizat cu ingrediente putine si se pot face intr-o multime de variante. Pentru azi am ales cookies cu ciocolata neagra si nuca.

Ingrediente:

380 g faina

10 g cacao

1 plic praf de copt

5 g bicarbonat de sodiu

1 praf de sare.

50 g nuca maruntita cu cutitul

150 g ciocolata neagra (continut de cacao minim 50% sau ciocolata cu lapte daca nu ageati gustul puternic de cacao).

1. Intrun bol amestecam toate ingredientele de mai sus. Lasam deoparte si in al doilea bol amestecam urmatoarele ingrediente:

190 g zahar

80 g unt, la temperatura camerei

3 oua batute usor

100 g smantana. Compozitia aceasta se amesteca pana se omogenizeaza si o amestecam cu compozitia din primul bol.

2) Dam la frigider pentru 20 min. Cand le punem in tava, se preseaza cu dosul unei linguri pentru aplatizare.

3) Coacem in cuptorul incalzit la 180 grade C pentru 20-25 minute. Lasam la racit pe un gratar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 5 Martie 2012 by in Cookies and tagged , , .

Navigare

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Martie 2012
L M M M V S D
    Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat asta: