Paine si desert

paine artizanala din apa, faina si seminte de…dragoste

Biscotti cu merisoare si ciocolata alba

As incepe cu putina istorie a biscotti-ului.

Biscotti” este forma de plural de biscotto. Cuvintul provine de la biscoctus cuvant ce inseamna „copt de doua ori.” Este definit astfel fiindca ajungand in cuptor  de doua ori,devin foarte uscate si pot fi stocate pentru perioade lungi de timp. Pliniu cel Batran s-a lăudat că aceste bunuri ar fi comestibile de secole. Astfel de alimente care rezista luni de zile au fost  utile în timpul calatoriilor si razboaielor.

Au o forma alungita, ovala iar compozitia lor si pot fi facuti cu fructe uscate si diferite seminte. Fiind foarte uscati, biscotii merg de minune alaturi de vin licoros, cafea, cappuccino sau ceai. Merisoarele sunt foarte bogate in antioxidanti si vitamina C.

Ingrediente:

– 300 g  faina alba

– 200 g zahar

– 2 lingurite scortisoara

– 2 lingurite praf de copt

– 1 praf de sare

– 50 g unt la temperatura camerei

– 100 g merisoare

– 100 g ciocolata alba

– 3 oua

Portii:

in jur de 30 biscotti

Preparare:

1) intr-un bol batem ouale cu un tel.

2) in alt bol amestecam toate ingredientele uscate, ciocolata rupta bucatele mici, merisoarele si untul taiat in cubulete. Apoi adaugam ouale batute si amestecam pana obtinem un aluat. Nu va speriati, aluatul este lipicios. Pentru a forma suluri presaram pe masa de lucru putin zahar pudra. Se fac doua suluri si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Manevrati-le cu grija fiindca sunt delicate.

Se coc la cuptorul incalzit in prealabil la puterea de 160 grade aproximativ 20-25 min. Nu trebuie sa fie foarte rumene.

Dupa ce s-au racit, cu un cutit ascutit le taiem felii pe diagonala (//) cam de grosimea unui deget si le punem din nou in tava tapetata cu hartie de copt. Le mai coacem la 160 grade pentru circa 10 – 13 minute sau pana se rumenesc frumos.

Pont: pentru ca ciocolata sa nu se topeasca la cuptor, inainte sa fie adaugata in compozitie este bine sa fie tinuta la frigider.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 5 Martie 2012 by in Cookies and tagged , , .

Facebook

Follow Paine si desert on WordPress.com

Calendar

Martie 2012
L M M M V S D
    Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat asta: